Colombia, panama och lite Trinidad & Tobago

Ja, det var ett tag sedan vi gjorde ett vettigt inlägg, men det beror inte på att vi inte gjort något vettigt. Vi spenderade en månad på land i Trinidad & Tobago dels för att fixa med båten och dels för att få träffa familjen Jönsson och vänner som bestod av fader Jönsson med frugan Bettan, lilla yrvädret Amanda, och tonåringarna Maria och hennes kille Viktor, och sist men inte minst norrmannen Freddy. Vi flög alltså från Trinidad till Tobago för att hälsa detta sällskap välkommna till västindien. De hade haft något av en mardrömmsresa i och med att vi på Arkona inte hade någon specifik ide om var i västinden vi skulle vara när flygbiljetterna bokades, så fick de chansa på att flyga till Barbados för att sedan slussas vidare till rätt destination! Väl på Barbados fick våran älskade syster Maria reda på att hennes bagage var borta och därmed hennes högt skattade bikini. Inte roligt det! De lyckades efter perssen på flygplatsen leta reda på någon snäll själ som de fick sova hos, efter utsago fick även samma person ganska starka känslor för den ”goa” norrmannen Freddy!

Det tog ytterligare en dag innan bagaget återfanns till Marias stora glädje! Efter det så bar det av mot Trinidad med flyg, och sedan från Trinidad till Tobago med färja. En färja som är ganska känd för at få folk att bli sjösjuka:)  Sjösjuka Maria och resterande del av gänget kom tillslut fram till Tobago, för att spendera 10 fina dagar i solen med oss! Dagarna på Tobago passerade med njutbar hastighet, det var mest sol, bad och surfning!

Tillbaka på Trinidad så var det den stora carnivalen som stod på menyn! Det var mycket fest, musik och framförallt hud och den mycket för oss nordbor konstiga dansen grinding, som för lekamannen ser ut som att ett par har sex med kläderna på, och inte helt sällan liggandes på asfalten! Carnivalen är ett arv efter slavtiden där slavaran tilläts festa och klä ut sig under några dagar. Detta var något som även framkom i de mycket färgglada dräkterna!

Sen bar det av till Colombia och Cartagena där vi tillbringade fyra dagar.  Cartagena bjöd på ett fint uteliv och stadsmiljö, men framför allt kött, och till Henriks stora förtjusning fint kött till ett bra pris! Vi träffade även på Jemima, en båt från Hagfors som vi träffade på i Trinidad. Skepparen hade återupptagit sin jordenruntsegling efter att haft lite strul med motorn. Han hade även fått med sig två unga svenska killar som skulle följa med honom som besättning. Dock tröttnade han ganska fort så efter hårt väder och lite längtan efter att bygga hönshus i svedala så gav han i princip bort båten till killarna Niklas och Magnus! Så där satt de i Cartagena med en båt och utan seglingserfarenhet, men deras tanke var att fortsätta segla på den här sidan Amerika, och vi på Arkona önskar dem lycka till!!

I skrivande stund sitter jag på en bar i Panama och den lilla hamnstaden Portobelo, vårat mission här är att föröska få en tid att få passera genom panamakanalen. Men det är mycket byråkrati så det är inte så lätt att veta hur detta ska gå till men det löser sig nog!

//Robert på Arkona II, OUT!

IMG_8878

och här ser vi grindning…

P1000251

stranden på Tobago

jönsson strand

 

Jönsson-ungarna med tillhörande pojkvän

P1000291

Vem faller inte för denna charmör?

P1000288

Grapparna 

utekväll

 

A night to remember…


4 responses to “Colombia, panama och lite Trinidad & Tobago

  • evannsofiejonsson

    Låter inte som om Ni har hemlängtan precis! Skulle inte jag heller haft!

  • Magnus

    Tjena Arkona!! Såg att vi blev omnämnda! Vi är i Porto Belo nu så måste ha missat er med någon dag! San Blas var grymt och seglingen går bra för oss och båten funkar bättre nu sen han åkte hem till hönshuset!
    Lycka till i kanalen och stilla havet!!
    /Magnus & Niklas
    Jemima

    • projektjordenrunt

      Kul att det går bra för er! Och kul att ni skriver! Vi kommer gå igenom kanalen imorgon(28/3). Jag har redan åkt igenom en gång med en fransk båt, så det borde ske utan några snöpligheter;)

  • Roger Lindblom

    Sitter på bussen o följer ert äventyr. När ni drabbas av tvivel om ni ska fortsätta eller avbryta så ska ni se en fullsatt buss framför er som hasar sig fram i en tät morgontrafik. Det ger lite distans till vad som väntar hemma. Jag skrattar gott åt det ni skriver om o folk tittar på mig. Vilken skön start på dagen. Fortsätt killar. Jag vill läsa mer. Roger

Lämna en kommentar